Яку зелень можна використовувати для піци

Італійські піца від Donatello Pizza – одна з найпопулярніших страв, які використовуються і як перекус, і як повноцінне частування. Й серед начинок найчастіше можна побачити не лише м’ясо, морепродукти та овочі, а й зелень, від якої залежить левова частка смаку
 

Журналіст відділу новин
Яку зелень можна використовувати для піц…
Ілюстративне фото

 

Про нові пропозиції можна дізнатися на сайті Donatello Pizza, передає Depo.ua.

Яку зелень краще додавати у піцу.

Класична піца – це коржик, до складу якого може входити будь-яка начинка, включно з веганською та м’ясною. Але особливий смак, а ще – колорит створює саме зелень, яку додають під кінець випікання, аби вона не отримувала зів’ялий вигляд.

Серед приправ, які полюбляють італійці, варто відзначити орегано. Вона має трохи гіркуватий посмак, а тому її комбінують виключно з пряними або солоними начинками, наприклад, сиром та помідорами.

Особливо увагу варто приділити наступній зелені:

  • Базилік: ще одна зелень, яку обожнюють в Італії. Має ніжний аромат, завдяки чому дуже поширена у кулінарії. Найкраще поєднується з томатами, а ще – з м’ясом, особливо зелений, а не фіолетовий різновид;

  •  Майоран: зелень, яку описують по-різному, але сходяться на одному – вона має запах дерева. Якщо піддати його термічній обробці, можна отримати пікантність, легку терпкість;

  • Розмарин: солодкий та камфорний, який має легку гостроту, а ще – відтінки хвої та листя. Італійці полюбляють додавати такий пікантний інгредієнт до класичних коржиків, аби не перенасичувати їх;

  • Чабер: гіркий, палкий та полум’яний, чабер рідко зустрічається у піці саме через свої особливості смаку. Але гурмани, які хочуть отримати незвичний посмак та запах, охоче додають його до коржика.

Ще одна нейтральна зелень, яка досить часто зустрічається у піці – це рукола. Це досить нейтральне доповнення, яке майже не має власного смаку, але надає поживності та легкого аромату трави, завдяки чому її можна комбінувати майже з будь-якою начинкою. Класичне поєднання – це асорті овочів, або ж прошуто та інші види солоного м’яса, які складно супроводити іншими спеціями.

Обирати зелень до піци варто ретельно, пам’ятаючи про те, що додавати її варто лише в останній момент. Якщо ви покладете її разом з іншими інгредієнтами – то отримаєте некрасивий зовнішній вигляд страви, оскільки зелень – ніжне доповнення, яке швидко в’яне від температури у печі.

Замовити піцу у Франківську

Обираючи поживну та смачну піцу в Івано-Франківську – зверніть увагу на ресторан Донателло. Заклад пропонує авторське меню, яке містить у собі страви, які ви не знайдете у будь-яких інших піцеріях, у тому числі й десертний варіант з бананами та горіховою пастою.

А ще у ресторані діють знижки та акційні пропозиції, завдяки яким можна економити, отримуючи більшу кількість італійських трикутничків за ті самі гроші.

Діє у ресторані й власна доставка, яка покриває зону міста та найближчу область. Доставка у межах міста триває 29 хвилин, а за ним – 59 хвилин з моменту прийняття замовлення менеджерами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Прикарпаття

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme