Без шашликів і горілки: На Прикарпатті хочуть дозволити новорічні гуляння

Упродовж 21 та 22 листопада представники Держпродспоживслужби перевірили на предмет дотримання карантину вихідного дня 2121 об’єкт

Без шашликів і горілки: На Прикарпатті х…

На Прикарпатті на 30% зменшилася кількість порушень карантинних обмежень на минулих вихідних, пише Depo.Прикарпаття з посиланням на КУРС.

Про це на селекторній нараді в Івано-Франківській ОДА повідомив начальник головного управління Держпродспоживслужби в області Роман Гурський.

Упродовж 21 та 22 листопада представники Держпродспоживслужби перевірили на предмет дотримання карантину вихідного дня 2121 об’єкт: магазини, ресторани, кафе тощо. Зафіксували 71 порушення, склали 62 протоколи.

По 12 випадках передали матеріали в поліцію. "Ми передаємо в поліцію дані лише стосовно злісних порушників, які категорично ігнорують розпорядження уряду", – повідомив Гурський.

За його словами, кількість порушень проти попередніх вихідних зменшилася на 30%. "Люди почали розуміти", – коментує начальник Держпродспоживслужби.

Роман Гурський підкреслив, що представники служби так само намагаються зрозуміти підприємців, чию діяльність обмежили, і йдуть їм назустріч. В прямому сенсі – цього тижня запланували зустрічі з рестораторами та представниками спортивних асоціацій області. За результатами будуть подавати пропозиції керівництву служби.

Також обласна Держпродспоживслужба в інтересах підприємців уже сформувала і подала в Кабмін, повідомив Гурський, пропозиції дозволити роботу у передноворічний та різдвяний час. "Щоби нам не було так похмуро святкувати", – пожартував посадовець. 

За його словами, дозволять встановлення ялинок, новорічні ярмарки та коляду. Але із соціальною дистанцією та без вуличного застілля. "Не конче за тиждень перед Різдвом біля ялинки їсти шашлик і пити горілку", – підсумував Гурський.

Нагадаємо, що у Франківську оголосили вимоги для учасників новорічного ярмарку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Прикарпаття

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme