Яку зелень можна використовувати для піци
Італійські піца від Donatello Pizza – одна з найпопулярніших страв, які використовуються і як перекус, і як повноцінне частування. Й серед начинок найчастіше можна побачити не лише м’ясо, морепродукти та овочі, а й зелень, від якої залежить левова частка смаку
Про нові пропозиції можна дізнатися на сайті Donatello Pizza, передає Depo.ua.
Яку зелень краще додавати у піцу.
Класична піца – це коржик, до складу якого може входити будь-яка начинка, включно з веганською та м’ясною. Але особливий смак, а ще – колорит створює саме зелень, яку додають під кінець випікання, аби вона не отримувала зів’ялий вигляд.
Серед приправ, які полюбляють італійці, варто відзначити орегано. Вона має трохи гіркуватий посмак, а тому її комбінують виключно з пряними або солоними начинками, наприклад, сиром та помідорами.
Особливо увагу варто приділити наступній зелені:
-
Базилік: ще одна зелень, яку обожнюють в Італії. Має ніжний аромат, завдяки чому дуже поширена у кулінарії. Найкраще поєднується з томатами, а ще – з м’ясом, особливо зелений, а не фіолетовий різновид;
-
Майоран: зелень, яку описують по-різному, але сходяться на одному – вона має запах дерева. Якщо піддати його термічній обробці, можна отримати пікантність, легку терпкість;
-
Розмарин: солодкий та камфорний, який має легку гостроту, а ще – відтінки хвої та листя. Італійці полюбляють додавати такий пікантний інгредієнт до класичних коржиків, аби не перенасичувати їх;
-
Чабер: гіркий, палкий та полум’яний, чабер рідко зустрічається у піці саме через свої особливості смаку. Але гурмани, які хочуть отримати незвичний посмак та запах, охоче додають його до коржика.
Ще одна нейтральна зелень, яка досить часто зустрічається у піці – це рукола. Це досить нейтральне доповнення, яке майже не має власного смаку, але надає поживності та легкого аромату трави, завдяки чому її можна комбінувати майже з будь-якою начинкою. Класичне поєднання – це асорті овочів, або ж прошуто та інші види солоного м’яса, які складно супроводити іншими спеціями.
Обирати зелень до піци варто ретельно, пам’ятаючи про те, що додавати її варто лише в останній момент. Якщо ви покладете її разом з іншими інгредієнтами – то отримаєте некрасивий зовнішній вигляд страви, оскільки зелень – ніжне доповнення, яке швидко в’яне від температури у печі.
Замовити піцу у Франківську
Обираючи поживну та смачну піцу в Івано-Франківську – зверніть увагу на ресторан Донателло. Заклад пропонує авторське меню, яке містить у собі страви, які ви не знайдете у будь-яких інших піцеріях, у тому числі й десертний варіант з бананами та горіховою пастою.
А ще у ресторані діють знижки та акційні пропозиції, завдяки яким можна економити, отримуючи більшу кількість італійських трикутничків за ті самі гроші.
Діє у ресторані й власна доставка, яка покриває зону міста та найближчу область. Доставка у межах міста триває 29 хвилин, а за ним – 59 хвилин з моменту прийняття замовлення менеджерами.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Прикарпаття