У Держспоживслужбі пояснили, чому Буковель досі працює
Заклади на гірськолижному курорті працюють відповідно до встановлених обмежень і нічого не порушують. Натомість уряд не поспішає вводити "червоні" обмеження на Прикарпатті
У понеділок, 22 лютого, на гірськолижному курорті "Буковель" перевірили 63 об’єкта з метою виявлення порушень карантинних заходів та попередження про введення нових заборон у регіоні. Перевірку здійснено працівниками головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області. Про це з посиланням на Суспільне Карпати повідомляє Depo.Прикарпаття.
За словами першого заступника начальника обласного управління Миколи Сендецького, кабмін не прийняв постанову про введення "червоного" рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на Прикарпатті. А тому, заклади харчування на гірськолижному курорті діють у межах, визначених постановою кабміну № 1236, прийнятою 9 грудня 2020 року, тобто - діють у звичному режимі з певними обмеженнями.
Слід заначити, що відповідно до вказаної постанови уряду № 1236, заборонено розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 2 метри між місцями для сидіння за сусідніми столиками та більш як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років), за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовленими самостійно (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв).
Під час здійснення профілактичних перевірок працівниками було з’ясовано, що діючих обмежень у закладах харчування Буковелю дотримуються.
Нагадаємо, що в офісі президента серед причин спалаху захворювання на Прикарпатті назвали Буковель та іноземних туристів. Через велику кількість хворих на COVID-19 на Прикарпатті розгорнули мобільний госпіталь.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Прикарпаття