UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Прикарпатті вирощують морозостійкі сорти винограду

Один з різновидів — селекції США, другий — Юпітер зі Словенії

На Прикарпатті вирощують морозостійкі со…

Про це повідомляє Depo.Прикарпаття з посиланням на superagronom.com.

Виноградар з Прикарпаття вирощує сорти, які витримують морози до 27°С морозу. Один з різновидів — селекції США, другий — Юпітер зі Словенії.

Сорт кишмиш Юпітер вивели селекціонери США (штат Арканзас) в 1998 році. Він стійкий до морозу, без укриття витримує до 27°С морозу. Весняні заморозки йому також не страшні. Кущ витягує значні навантаження, навіть коли на пагонах з’являються 3-5 ґрон і не потребує нормування врожаю.

За словами садівника Богдана Іванічка, сорт Юпітер демонструє хороше цукронакопичення — до 22%, при кислотності — 6-7 г/л. Грона цього сорту сягають маси 250-400 г, а деякі екземпляри 500 г, з ягодою до 6 г. В ягодах відсутнє насіння, в рідкісних випадках можуть бути присутні рудименти.

"Це ранній сорт з терміном дозрівання 110-115 днів. Транспортабельність дуже хороша, а ягоди триваліший час зберігають свіжий вигляд. Лоза у сорту Юпітер червонувато-коричнева, або світло-коричнева. Листки великі, насиченого зеленого кольору. Добре розмножується живцями", — відзначає садівник.

Читайте також: Як у Франківську готуються до опалювального сезону

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Прикарпаття

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme