UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Прикарпатті АТОвець відкрив страусину ферму

Фермер з дружиною заробляють на екскурсіях, дегустаціях, сувенірних різьблених яйцях, а також продають яйця страусів та м’ясо

На Прикарпатті АТОвець відкрив страусину…

Про це повідомляє Depo.Прикарпаття з посиланням на "8 канал".

Ветеран АТО після повернення додому вирішив відкрити  страусину ферму. Приміщення для ферми Сергій Швець будував 5 років на хуторі Ловаги, що на Рожнятівщині. Загони для страусів робив "на совість" – із пластиковими вікнами та обшиті спеціальними дошками. Наразі лише на туризмі ферма заробляє близько двох тисяч гривень щодня. Крім того, родина фермерів заробляє на продажах м’яса та різноманітних сувенірів, для яких використовують страусині пір’я та яйця. Ідея страусиної ферми виникла у матері, яка за рік до служби придумала вирощувати страусів після побаченої передачі на телебаченні. Сергій Швець розповідає,  що підрахувавши усі "за" та "проти" вирішив розпочати бізнес.

Страусів придбали в Миколаївській області – власники продавали усе "гуртом", оскільки хотіли вийти на пенсію. Купили 22 страуси одразу та перевезли їх до Івано-Франківська. Нині фермер з дружиною заробляють на екскурсіях, дегустаціях, сувенірних різьблених яйцях, а також продають яйця страусів та м’ясо.

Власник ферми розповідає, що за період з березня по жовтень самка може знести від 40 до 80 яєць. Однак, оскільки страуси у неволі яйця не висиджують, потрібен інкубатор. В інкубаторі вміщується близько 60 яєць, вилуплюються пташенята за 40-42 дні.  Їдять птахи пшеницю та зелену масу типу люцерни. Загалом на день з’їдають до 2,5 кілограм корму.

Читайте також: Кожен другий прикарпатець вирішує газові питання через онлайн-сервіси

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Прикарпаття

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme