UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Карпатська дорога смаку": Для туристів склали гастрономічний маршрут

Гастрономічні маршрути – це інноваційний туристичний продукт з потенціалом сприяння розвитку сільських територій

"Карпатська дорога смаку": Для туристів…

Про це повідомляє Depo.Прикарпаття з посиланням на "ГК".

Сьогодні, 12 грудня, в Івано-Франківську провели семінар "Карпатська дорога смаку як інструмент розвитку сільських територій". Цей семінар провели в рамках проєкту ЄС "Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні". Національна експертка з питань створення та розвитку "Доріг вина та смаку" Валерія Боднаренко каже, що метою проєкту є сприяння розвитку сільських територій в Україні, завдяки підвищенню конкурентноспроможності місцевих виробників та розвитку туризму на сільких територій.

"Гастрономічні маршрути – це інноваційний туристичний продукт з потенціалом сприяння розвитку сільських територій. Ця дорога організована за європейськими стандартами. Складений етногастрономічний маршрут, який гарантує туристу, що його подорож буде смачною, безпечною, соціально відповідальною, автентичною та екологічною", – розповідає Валерія Бондаренко.

Учасниками "Дороги вина та смаку Української Бессарабії" можуть бути виробники вин та продуктів, агротуристичні господарства, об’єднання виробників, енотеки, дегустаційні зали, винні погреби, заклади харчування та розміщення туристів, організації та асоціації, що працюють у сфері туризму, природоохоронні території, ремеслові підприємства, ферми, пункти прокату спорядження, органи місцевого самоврядуванні, освітні заклади та експерти у сфері туризму та гастрономії.

Начальник відділу туризму та міжнародної технічної допомоги Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму й інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Передерко каже, що розвиток гастрономічного туризму має носити системний характер. "Якість, безпека та ідентифікація – це важливі акценти. Через продукти харчування будемо популяризувати область. Наступної року обов’язково вийде хоча б один гастрономічно-туристичний марштут", – говорить Передерко.

Першим регіоном впровадження такої системи стала Одеська область. 2 грудня там відбулися установчі збори громадської спілки "Дороги вина та смаку", завданням якої є контроль якості туристичних послуг у межах гастрономічного маршруту та його ефективне управління та просування.

Наразі триває робота на створенням єдиного всеукраїнського Інтернет-порталу "Дороги вина та смаку України". Він міститиме інформацію щодо створених маршрутів та їх учасників. Так кожен турист зможе вибрати собі напрямок подорожі та скласти до неї карту, відповідно до бажань.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Прикарпаття

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme