UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Чорний камамбер та з білою пліснявою і ялівцем: На Львівщині колишні стоматолог та піаніства виготовляють незвичайний сир

Українські сировари створюють незвичайні сири під брендом "Гарбузовий рай"

Журналіст регіональної редакції Depo.Хмельницький
Чорний камамбер та з білою пліснявою і я…
Сир

За 20 км від Львова, у селі Мильчиці, українські сировари створюють незвичайні сири під брендом "Гарбузовий рай": коров’ячий із ягодами чорниці, з білою пліснявою та ялівцем, а також камамбер з чорнилами каракатиці. Про це повідомляє newfood.media, пише Depo.Львів.

Співзасновник сироварні – Ігор Рева, за професією стоматолог. Його дружина Соломія Братах – піаністка. Вони розповідають, що назвали сироварню на честь домашнього улюбленця – собаки Гарбузика.

Варить та проводить дегустацію сирів подружжя у приміщенні колишньої старої австро-угорської школи 1870 року, яку спочатку орендували, а пізніше купили та зробили капітальний ремонт.

Фішками "Гарбузового раю" є сири "Ґодз", "Магура", "Верде", а також "Говерла". "Ґодз" – це сирні кульки розміром з тенісний м’ячик, де всередині – сир з часником, а ззовні чорний перець.

"Магура" – пірамідки з травами, обкатані у копченій паприці. Такий сир споживають свіжим від 7 днів і ставлять на витримку до року. На ранніх стадіях він виглядає більше як домашній, а через місяців три матиме структуру пармезану.

"Верде" – це кульки з горіхами, зовні покриті базиліком і орегано.

Також є "Довбуш" – сир з блакитною цвіллю, на відточення рецептури якого пішло 2 роки.

Нагадаємо, Миколаївські комунальники розпочали виробництво власної електроенергії.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme